Pasionatii sportului alb au de unde alege. Statiunile de ski se intrec in fel de fel de oferte avantajoase si ofera reduceri in functie de numarul de zile pe care il petreceti aici sau de marimea partiei.

De exemplu, cele mai mici si totodata cele mai ieftine statiuni din categoria 1-10 kilometri se afla in Cehia si in Lituania, potrivit unui raport al Centrelor Europene ale Consumatorilor din Uniunea Europeana.

Astfel, o vacanta la ski in statiunea Harrachov din Cehia te costa in februarie doar 89 de euro de persoana pentru un sejur de trei zile

Exista si statiuni unde platesti 7 intrari la ski si platesti doar 6. Iar pretul sejurului este de 49 de euro de persoana, insa transportul nu este asigurat. Atentie! In pret este inclusa si taxa de statiune.

In Bulgaria, o noapte de cazare ajunge la 75 de euro. Iar skipass-ul te costa circa 27 de euro daca vrei sa skiezi o zi intreaga!

Ski in Austria prin agentie sau prin site-urile de rezervari online?

Partiile din Austria sunt renumite pentru conditiile oferite, iar preturile sunt mai mici si cu 50% in aceasta perioada.

De exemplu, la Salzburg o noapte de cazare te costa 108 euro, pentru o perioada de sedere de minimum trei nopti daca rezervi prin agentie.

Prin site-urile de rezervari online, costul unei nopti ajunge la 179 de euro.

Una dintre cele mai cunoscute destinatii este statiunea Innsbruck. Aici ai peste 50 de kilometri de partie, patru telecabine si chiar 9 teleschuri.

Iar daca iti rezervi vacanta pentru februarie, de exemplu, pretul unui sejur de 4 zile incepe de la 265 de euro de persoana. Bonus! Ai si skipass inclus.

Partiile balcanice au skipass-uri ieftine

In statiuni din Muntenegru de exemplu un skipass pentru o zi te costa cam 10 euro, iar in Macedonia - 9 euro. La polul opus se afla statiunile din Austria unde un skipass poate poate si la 190 de euro pentru o saptamana.