Majoritatea sunt instructori de schi experimentati de pe Valea Prahovei. Au deja foarte multe solicitari pentru a pleca la schi in aceasta iarna in Austria, Elvetia, Franta sau Italia alaturi de oameni cu bani din Romania.

Dintr-o astfel de afacere, un monitor poate castiga intr-o saptamana pana la 700 - 800 de euro. Parintii cu posibilitati spun insa ca in aceasta decizie nu este nimic excentric. Ei cred ca este mai ieftin si mai practic sa plateasca un instructor de schi care sa vorbeasca romaneste cu cel mic si sa petreaca toata ziua alaturi de el.

Valentin este unul dintre cei mai cunoscuti monitori de schi de pe Valea Prahovei. A fost "inchiriat" de parintii unei fetite de 4 ani pentru 800 de euro pe saptamana intr-o statiune din Austria.

De cele mai multe ori, in vacante, instructorii tin si locul unei bone, timp in care parintii se bucura de concediu.

O astfel de vacanta ii costa pe parinti, pe langa pretul sejurului si cazarea instructorului, alti 150 de euro pe zi. Daca va imaginati ca sunt putine solicitari, va inselati. Monitorii sunt antamati inca din perioada verii. Si alti instructori vor pleca in Austria. Bineinteles, tot cu o familie din Romania.

Deocamdata, agentiile de turism nu ofera astfel de servicii, asa ca cei interesati trebuie sa gaseasca singuri pe instructorul dispus sa ii insoteasca in vacanta la schi.