"Prin colaborarea cu booking.com Sodexo a devenit primul emitent de tichete care permite utilizatorilor o experienţă complet digitală în rezervarea şi plata vacanţelor la unităţile turistice care acceptă vouchere de vacanţă. Ne dorim ca acest parteneriat să permită reconectarea angajaţilor cu familia şi grupul de prieteni, păstrând regulile de siguranţă în vigoare, şi să vină în sprijinul operatorilor din Turism şi Horeca din România, ale căror unităţi sunt grav afectate în această perioadă", a declarat Sven Marinus, CEO Sodexo Pass România, într-un comunicat.

Potrivit unui comunicat de presă al Sodexo România, prin parteneriatul semnata cu platforma Booking.com utilizatorii de vouchere şi carduri Turist Pass îşi pot rezerva vacanţele în România folosind platforma digitală.

Sejururile în destinaţiile preferate din ţară se pot rezerva accesând booking.com/SodexoRomania, iar toate unităţile de cazare care permit plata cu cardul Turist Pass sunt semnalizate în platformă, pentru a facilita alegerile consumatorilor.

Plata se face direct la cazare, fie prin intermediul voucherelor sau cardului Turist Pass, fie prin instrumente de plată mobile ca Sodexo Pay sau Apple Pay.

Booking.com are, în România, o reţea de 20.000 de hoteluri şi pensiuni, dintre care peste 6.000 de unităţi fac parte din reţeaua de afiliaţi Sodexo.

Voucherele de vacanţă Turist Pass sunt beneficii similare tichetelor de masă, cu ajutorul cărora angajaţii pot achiziţiona servicii turistice oriunde în România. Pachetul turistic poate conţine pe lângă cazare şi alte servicii precum: masă, transport, agrement, etc. Acest beneficiu permite companiilor motivarea angajaţilor, asigurând echilibrul necesar între viaţa profesională şi cea personală.

Cardul Turist Pass nu impune limite valorice la utilizare şi permite realizarea de plăţi sigure, contactless. Valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în perioada martie 2019 - decembrie 2019 a fost prelungită prin lege, acestea putând fi utilizate până pe data de 31 mai 2021.

Sodexo România este parte a Grupului Sodexo, lider mondial în domeniul serviciilor pentru calitatea vieţii, fondată în anul 1966, în Franţa. Compania este prezentă pe piaţa din România de peste 20 de ani, iar peste 30.000 de companii şi două milioane de angajaţi utilizează deja produsele Sodexo.

Fondată în anul 1996 la Amsterdam, Booking.com s-a transformat dintr-un mic start-up olandez în una dintre principalele companii de turism digital la nivel mondial. Ca parte a Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG), Booking.com le permite proprietăţilor de pe tot globul să aibă expunere globală şi să îşi dezvolte afacerile.

Platforma Booking.com este disponibilă în 43 de limbi şi oferă peste 29 de milioane de unităţi de cazare raportate în total, dintre care peste 6,5 milioane de unităţi de cazare în locuinţe, apartamente şi alte locuri unice de cazare.