Potrivit hotelierilor si reprezentantilor agentiilor de turism, toate locurile de cazare din statiunile de pe Valea Prahovei sunt ocupate in aceasta perioada, peste 10.000 de turisti alegand sa petreaca sarbatorile de paste la munte, in hoteluri sau pensiuni, unde li s-au pregatit meniuri traditionale.

Punctul de atractie in noaptea de inviere a fost Manastirea Sinaia, unde mii de oameni au participat la slujba si au primit lumina.

Duminica, cateva zeci de turisti iubitori ai sporturilor de iarna au schiat ori s-au dat cu snowboard-ul pe partia Valea Soarelui, la 2000 de metri altitudine in Bucegi, acolo unde alti turisti au ales sa faca plaja.

Salvamontistii le atrag atentia turistilor ca traseele montane din Bucegi sunt in continuare inchise si ii sfatuiesc pe acestia sa nu urce pe munte intrucat pot provoca avalanse ori se pot rataci.

O vacanta la munte, in Azuga, Busteni sau Sinaia a costat intre cateva sute de lei si cateva sute de euro, in functie de numarul de nopti de cazare si de clasificarea hotelului. Pachetele turistice au inclus meniu traditional la masa de Pasti, iar unii hotelieri au oferit turistilor acces la SPA, masaj si chiar posibilitatea de a participa la pregatirea mesei de Paste.