Primele curse vor avea loc de Revelion.

Eturia, în parteneriat cu alţi doi touroperatori români, a decis operarea primelor curse charter către destinaţiile exotice aflate în topul preferinţelor turiştilor români: Maldive, Republica Dominicană şi Zanzibar”, anunţă compania.

De asemenea, în acest moment, compania lucrează la lansarea unei curse charter spre Maldive cu plecare din Cluj pe data de 30 ianuarie 2021, operată de Tarom, precum şi la lansarea primului zbor direct din Romania către Republica Dominicană. Acesta din urmă va fi operat cu o aeronava A330, va fi non stop şi va avea o durată de sub 13 ore.

“Modul în care turiştii români au primit lansarea, în luna noiembrie, a primului charter pe ruta Bucureşti - Maldive pentru perioada de Revelion, a fost o mare surpriză pentru noi toţi, mai ales după un an 2020 în care ştim că industria a fost foarte grav afectată. Cererile numeroase venite din partea turiştilor români pentru această destinaţie şi lista mare de aşteptare ne-a determinat să gândim noi strategii şi astfel am decis lansarea primului zbor direct spre Maldive, operat cu o aeronavă Airbus A 330, cu plecări săptămânale în intervalul 26 ianuarie - 7 februarie 2020. Ca urmare a unui volum foarte mare de cereri, am suplimentat zborurile de revelion cu încă două curse operate de către compania aeriană Tarom ce vor avea o oprire de realimentare în Dubai”, declară Sorin Stoica, CEO Eturia.

Reprezentanţii companiei spun că cererea pentru vacanţe în destinaţii exotice, pentru Revelion şi începutul lui 2021, este la acelaşi nivel cu cea înregistrată înainte de pandemie.

Acest charter către Republica Domnicană este o noutate absolută pentru România. Ne aşteptăm să îl lansăm în 31 ianuarie şi să îl operăm până după Paşte 2021. Sejurul în Republica Dominicană vine şi cu un tarif de aproximativ 1.540 euro de persoană pentru cazare nouă nopţi la un resort de 4 stele în regim all inclusive. O altă noutate a acestui sfârşit de an este faptul că vom avea o cursă charter şi către Zanzibar cu trei date de plecare: de Revelion, la începutul lunii ianuarie şi în vacanţa copiilor, la sfârşit de ianuarie“, declară Sorin Stoica, CEO Eturia. 

În contextul pandemiei, luând în calcul reducerea numărului de zboruri de către companiile de linie şi cererea foarte mare a românilor pentru escapade exotice, Eturia precizează că a decis să continue această abordare strategică şi să opereze curse charter către destinaţii exotice şi în lunile de vară, iar începând cu toamna 2021 să reia zborurile directe către Republica Dominicană, Maldive şi Zanzibar.

“Toate charterele le operăm în parteneriat cu alţi doi tour operatori români, fiecare având însă independenţă în construcţia pachetelor turistice şi alegerea hotelurilor la destinaţie”, declară Sorin Stoica.