Prima pasarela pietonala va fi montata in dreptul satului de vacanta, vizitat in fiecare sezon de milioane de turisti.

Pasarela are un nume sugestiv - Iahtul, va fi din lemn si metal si va avea un catarg inalt de aproape 20 de metri. Deja piesele componente au sosit, iar acum se lucreaza la montajul lor.

A doua pasarela, numita "Navod si pescarus", va fi amplasata in dreptul Cazinoului, iar a treia, care va avea forma unui val, se va afla in nordul statiunii.

"Am vrut sa fie ceva definitoriu, sa fie ceva spectaculos. Intotdeauna statiunile si locurile cunoscute au ceva spectaculos si atunci am gandit o chestie mai uschita, in stilul meu", explica Radu Mazare, primarul Constantei.

Pasarelele costa peste doua milioane de euro, mare parte din bani europeni. Montarea lor a deviat traficul din Mamaia pe rute ocolitoare, iar pe anumite portiuni din bulevardul principal se va circula pe o singura banda. De 1 mai va fi gata si celebra promenada din Mamaia, reamenajata.

Daca acum faleza din Mamaia arata ca dupa bombardament, practic ea nu va mai exista de la 1 Mai, iar turistii vor putea merge pe alei betonate. Dupa vacanta, se vor relua lucrarile si se vor monta pavelele.

Se lucreaza si in zona Cazinoului, unde va aparea o noua scena - punctul final al defilarii carelor alegorice. De 1 Mai, va fi lansat si noul imn al statiunii.

Mamaia va avea si o noua statuie, un sens giratoriu la intrarea in statiune, iar drumul spre Navodari va fi extins la patru benzi. Investitiile totale depasesc 10 milioane de euro.