Special pentru astfel de clienti pretentiosi, la Mamaia au aparut apartamente de lux, de peste 100 de metri patrati pentru care turistii platesc intre 1.000 si 4.500 de lei pe noapte. Sampania de cateva sute de euro si fructele proaspete sunt insa din partea casei.

Hotelierii si-au dat seama ca luxul prinde din ce in ce mai mult la romanii obisnuiti cu vacantele scumpe in locuri exotice asa ca s-au gandit sa le ofere astfel de servicii si la noi.

Nu se gandesc nici o clipa ca vor ramane cu camerele goale, chiar daca pentru o singura noapte tariful ajunge la peste o mie de euro. Oricum, daca stam sa ne gandim ca tinerii care vin sa se distreze la Mamaia cheltuiesc intr-o singura noapte in club intre 500 si 10.000 de lei, iar ziua, la terasele de pe plaja, consuma sampanii scumpe si coktailuri extravagante, atunci e lesne de inteles ca si hotelierii au vrut sa se alinieze acestor servicii de lux.  

Prima care a locuit intr-un astfel de apartament a fost cantareata americana Ameri, care pentru doua nopti de cazare a platit trei mii de dolari. Artistii renumiti sunt cei care cauta de obicei astfel de locuri, obisnuiti cu luxul din strainatate. Hotelierii sunt insa convinsi ca romanii vor prinde gustul extravagantei si vor cheltui fara masura.

Unele apartamente au fost consturite in asa fel incat turistii sa poata admira marea direct din camera, de pe canapea. Peisajul minunat nu este insa pentru toate buzunarele, costa 4.500 de lei pe noapte.

Etajele superioare sunt cele care au fost transformate in apartamente spatioase si luminoase. Candelabre din cristal, perne pufoase si cele mai fine asternuturi, frapiera mereu plina si mobilierul, toate au fost atent alese pentru turistii pretentiosi.

Tot pentru turistii cu gusturi fine, in fata hotelurilor au aparut chiar pe nisip, locuri special amenajate pentru aterizarea cu elicopterul.

Nici poftele culinare nu au fost lasate deoparte. Hotelurile de cinci stele au angajat bucatari profesionisti din strainatate care sa le prepare turistilor feluri de mancare sofisticate.

Turistii care aleg ca destinatie de vacanta zona cluburilor de noapte aflata la iesire din Mamaia spre Navodari au si ei parte de conditii de cazare de lux. Apartamente de 150 de metri partati, cu vede directa spre valurile marii. 

Alte cateva mii de locuri de cazare de lux sunt acum in constructie pentru aceasta vara care se anunta aglomerata la malul marii.