"Pentru editia din acest an a programului au fost propuse pentru prima data tarife diferentiate pentru zona Constanta - Mamaia - Eforie fata de sudul litoralului (statiunile Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche)", se arata intr-un comunicat al Asociatiei Litoral- Delta Dunarii.

Programul se desfasoara in perioada 6 mai - 15 iunie. Diferentierea de tarife s-a facut pentru a crester gradul d eocupare si in celelalte statiuni, cele mai aglomerate fiind Mamaia si Eforie.

Pentru Constanta, Mamaia si Eforie, tarifele de persoana pentru un sejur de 6 nopti prin programul "Litoralul pentru toti" vor fi, in medie, cu 10-15% mai mari fata de anul trecut, rezulta din comparatia cu tarifele anuntate de asociatii in 2012.

Astfel, un pachet la un hotel de o stea, fara mic dejun, costa 205 lei in aceste statiuni, fata de 179 de lei anul trecut, la 2 stele, fara mic dejun, tariful este 235 de lei, comparativ cu 209 lei, iar daca in pachet este inclusa si masa de dimineata, turistul va plati 315 lei, fata de 279 de lei in 2012.

Turistii care vor sa se cazeze la un hotel de trei stele, fara mic dejun, vor achita 265 de lei pentru un sejur de sase nopti la Mamaia, Constanta sau Eforie si 425 de lei pentru acelasi pachet, dar cu mic dejun (fata de 379 de lei anul trecut).

Pachetul costa 485 lei la patru stele, cu mic dejun inclus, fata de 439 de lei anul trecut si 605 lei la cinci stele cu mic dejun, comparativ cu 549 de lei in 2012.

In schimb, in sudul litoralului pachetele vor fi mai ieftine decat anul trecut, respectiv 159 de lei la o stea, fara mic dejun, 170 de lei la doua stele, fara mic dejun si 269 de lei cu mic dejun, 199 de lei la trei stele fara masa de dimineata si 329 de lei cu micul dejun inclus.

Pentru sase nopti, incluzand si micul dejun, un turist trebuie sa plateasca 379 de lei la patru stele in sudul litoralului si 469 de lei la cinci stele.

Exista si pachete pentru "Litoralul pentru toti" in regim all inclusive, care asigura toate cele trei mese in regim bufet, bauturi, acces gratuit la locurile de joaca pentru copii, piscine, sezlonguri si umbrele pe plaja. In acest caz, tarifele pentru un sejur de cinci nopti sunt de 765 lei la trei stele, 875 de lei la patru stele si 985 lei la cinci stele.

Programul este lansat de Asociatia Litoral-Delta Dunarii, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si patronatele de pe Litoral.