Patruzeci de turisti vor petrece in judetul Alba. Cu o vechime de peste 600 de ani, Castelul Cavalerilor din Cheile Vălişoarei-a prins viata dupa ce un medic din Brasov l-a cumparat in anul 1995 si l-a reconditionat. Situat intr-un loc de basm, este inconjurat din toate partile de munti, ca niste uriasi tacuti. Acum, in bucatarii se pregatesc bunatatile.

"Aici se pregateste baitul pentru miel, un bait foarte condimentat. Se folosesc foarte multe mirodenii si foarte multe plante de aici din zona. El se tine 12 ore dupa care baitul se schimba. Asa, ea prinde gustul si mirosul de mirodenii", spune Gica Avram, bucatareasca.

Cei atrasi de povestile cu domnite si cavaleri, dar si de peisajele care iti taie rasuflarea au platit 500 de euro pentru doua nopti de cazare. In noaptea de Inviere vor lua cu totii lumina de la manastirile din apropiere.

Camerele pastreaza stilul epocii imbinat insa si cu elemente moderne.

Daca vreti un Paste in stil baroc, atunci aflati ca resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal, a primit anul acesta distinctia de ''cea mai fashion locatie din Romania''.

Mosia baronului din Avrig este situata chiar la poalele Muntilor Fagaras iar palatul, construit in secolul al XVII-lea, este celebru si pentru gradinile neintrecute in toata Transilvania.

Pe langa oua rosii, ciorba, friptura tocanita de miel sau de vitel, din meniu nu vor lipsi nici preparatele demne de un nobil .Unul dintre ele este ragout de miel cu para fiarta in vin rosu si afine.

O alta propunere este castelul Contelui Dracula din Pasul Tihuta: 3 nopti 115 euro. In vecinatate se afla o manastire la care credinciosii vor putea sa participe maine seara la slujba de Inviere.