Amplasat parca intr-un colt de rai, Castelul Astley a fost locuit de-a lungul timpului de mai multe familii din aristocratia britanica.

Stephen Witherford, arhitect: "La origine, este o constructie medievala, care a fost reparata de-a lungul secolelor 16, 17, 18 si 19. Asa ca nu am avut de-a face doar cu un stil, ci cu mai multe."

Castelul a fost distrus aproape in intregime de un incendiu in 1978 si a ramas in ruina pana cand a fost luat in vizor de o organizatie care readuce la viata constructii vechi, lasate in paragina, si apoi le inchiriaza turistilor. Noua structura din caramida si beton a fost construita direct pe zidurile medievale.

La exterior, locuinta are inca aspect de ruina, cu zidurile mancate de ploi si acoperite pe alocuri de iarba, intrucat arhitectii au vrut sa pastreze cat mai mult din vechea constructie. Interiorul ofera insa tot confortul unei case de vacanta, cu incalzire in pardoseala, mobilier si aparatura moderna.

Stephen Witherford, arhitect: "Am inversat organizarea locuintei, ca sa avem dormitoarele la parter si camera de zi la etaj, pentru ca toata lumea sa se bucure de peisaj."

Proiectul indraznet le-a adus arhitectilor cel mai prestigios premiu in domeniu din Marea Britanie si s-a dovedit un succes printre turistii care vor sa isi petreaca vacanta intr-o locuinta cu personalitate.