• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Castelul Bran, Complexul Muzeal din Sibiu si Grigore Antipa din Bucuresti, cele mai vizitate muzee din Romania

Castelul Bran, Complexul Muzeal din Sibiu si “Grigore Antipa” din Bucuresti, cele mai vizitate muzee din Romania

Castelul Bran si Complexul National Muzeal Astra din Sibiu sunt cele mai vizitate institutii muzeale din Romania in 2013, atragand impreuna peste 860.000 de persoane in acest an, potrivit reprezentantilor acestora, citati de Mediafax.

Castelul Bran a inregistrat in acest an un numar de peste 490.000 de vizitatori, conform estimarilor lui Alexandru Priscu, directorul Castelului Bran.
 
Alexandru Priscu a spus ca la Castelul Bran au fost organizate mai multe evenimente private, dintre care 90% au fost dedicate unor companii, iar 10% unor persoane fizice.
 
Pe locul al doilea in clasamentul celor mai vizitate muzee din Romania in 2013 s-a situat Complexul National Muzeal Astra din Sibiu, care are in componenta Muzeul in Aer Liber din Dumbrava Sibiului, Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder", Muzeul de Etnografie si Arta Populara Saseasca "Emil Sigerus", Muzeul Civilizatiei Transilvane "Astra" si Studioul "Astra" Film.
 
Astfel, Complexul Muzeal Astra a avut in perioada 1 ianuarie - 1 decembrie un numar total de 367.849 de vizitatori.
 
Locul al treilea in topul celor mai vizitate institutii muzeale din Romania este ocupat de Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti si de Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala, cu cate 350.000 de vizitatori. Dumitru Murariu, directorul general al Muzeului Antipa, a declarat ca estimeaza un numar total de aproximativ 350.000 de vizitatori in acest an.
 
In 2013, si Complexul Muzeal Peles-Pelisor din Sinaia s-a regasit in planurile culturale ale turistilor, atragand pana la 1 octombrie un numar total de 246.310 de vizitatori, dintre care 75% au fost romani, iar 25% straini.

31 decembrie 2013 14:42
Modifică setările cookies