Daca vreti ca in vacanta sa auziti doar valurile marii, cu siguranta nu vreti sa fiti aici. La terasele aflate pe faleza din Costinesti, urlete clientilor pot fi intrecute doar de lautarii si de DJ-ii aflati intr-o continua competitie. Una ce iti poate face concediul tandari. Chiar in dreptul Obeliscului, zona iubita de tinerii care in anii '80 cantau folk, cel mai tare se aud acum manelele. 

Si totusi, statiunea nu duce lipsa de turisti. Are preturile cele mai mici de pe litoral. Peste tot, misuna oameni incantati ca au ajuns la mare. Turistii care vin la Costinesti trag de fiecare leut, iar acest lucru se vede si pe plaja. Sezlongurile sunt goale, dar in jur, pe un spatiu mic, toti se inghesuie pe prosoape. Cu cei zece lei pe care i-ar da pentru un fotoliu isi cumpara trei pahare cu bere rece sau cateva secunde de fericire.

Printre liceeni si studenti, gasim insa si familii cu copii sau nostalgici. De pilda, un domn plictisit se sprijina pe o umbrela de plaja adusa, bineinteles, de acasa. Usor dezamagiti, seniorii recunosc ca statiunea nu mai seamana deloc cu cea de odinioara. "In anii '70 era mult mai curat, mult mai frumos, mult mai aranjat. Acum e paragina."
 
La putere au ramas micii, shaorma, hamsia si porumbul fiert. Costa putin si tin de foame. In tabloul pestrit, ca intr-o piata din Orient, gasim un acordeonist care abia abia se face auzit. Atmosfera de balci ii place insa la nebunie unei turiste din Anglia.

Oricum ar fi, bugetul de vacanta petru sapte zile nu depaseste 1.000 de lei, undeva la jumatate fata de Mamaia. O noapte de cazare, de exemplu, costa intre 40 si 60 de lei. Dupa Mamaia, Costinesti este cea mai aglomerata statiune de pe litoral, cu 30.000 de oaspeti.