La Mamaia, preturile difera in functie de zona. Pe plajele din sudul statiunii, desi inca la nivel de extrasezon, preturile nu sunt deloc mici. In aceasta perioada, tarifele sunt inca la nivelul celor de anul trecut. Chiar si asa, oamenii tot trebuie sa stranga cureaua. "Suntem o familie cu un copil si am luat doua sezlonguri. Incapem toti trei pe doua. Cam 5 lei o inghetata, o bere 6 lei, cati bani s-au dus de azi dimineata? 150 de lei", spun turistii.

Cei mai multi bani se duc pe mancare, accesorii de plaja, racoritoare, fructe si mici gustari. La terasele de tip "Impinge tava", un meniu complet cu ciorba, felul doi si desert costa intre 12 si 24 de lei.

Administratorii plajelor au castigat in doua zile cat in doua saptamani, asa ca se gandesc sa mai lase preturile mici la sezlonguri si accesorii de plaja, cel putin pana la jumatatea lunii iulie.

Pe masura ce te apropii de centrul statiunii, preturile cresc. La tersaele de aici, un pranz complet pentru doua persoane costa dublu fata de un local cu autoservire. Si pe plajele din zona situatia este la fel. Aici, se duc chiar si 1.500 de lei pe zi. Dansatoarele, sampaniile sau coktailurile ii ispitesc pe tinerii care nu se mai uita la bani atunci cand vin la mare.

Daca v-ati asigurat din timp cazarea la hotel, atunci trebuie sa luati in calcul doar cheltuielile extra, adica cele de pe plaja sau din club. Famillie cu copii care aleg de obicei sudul statiunii Mamaia, adica zona plajelor publice au nevoie de 150- 200 de lei. Un sezlong costa intre 10 si 15 lei, un pranz pentru o persoana cam 20 de lei, o bere costa intre 4 si 6 lei, o ighetata intre 3 si 5 lei, iar un suc sau o gogoasa, 5 lei. Daca mai vreti si o plimbare cu ski jet-ul, atunci mai aveti nevoie de 150 de lei pentru 15 minute. Insa, daca vreti sa va relaxati pe un pat de plaja cu saltele satinate, trebuie sa pregatiti 40 de lei. Distractia de noapte ajunge undeva la 300 de lei.