Si nici nu suntem o partida proasta pentru Grecia: anul trecut, 30% din pachetele de vacanta ale agentiilor de turism au avut ca destinatie Grecia. In cifre oficiale, asta inseamna ca peste 250.000 de turisti romani si-au petrecut concediul de vara pe litoralurile elene, potrivit datelor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.  

Problemele din Grecia nu vor afecta semnificativ turismul spre aceasta tara. Ba dimpotriva, se astepata ca preturile sa scada si turismul sa creasca. In zonele unde fac turistii concedii nu sunt probleme sociale”, a declarat pentru incont.ro Dragos Anastasiu, proprietarul agentiei de turism Nova Travel si al companiei de transport Eurolines.

Altii spun ca tarifele vor scadea doar in ceea ce priveste marile orase.  

Nu va fi o scadere pentru sejururile din insule insa pentru hotelurile din Atena deja tarifele scad”, a explicat Sorin Vaduvoiu, directorul executive al agentiei Perfect Tour.

Si oficialii de la ANAT sustin ca, din pacate, riscul ca turistii romani sa ocoleasca marile orase si sa se indrepte catre statiunile de pe litoral exista in prezent. Turistii vor urmari desfasurarea evenimentelor, iar in momentul in care acestea se vor calma, se va diminua si riscul ca cei care planuiesc o vacanta in Grecia sa manifeste tendita de a evita marile orase precum Atena si Salonic.

Am auzit si eu ca unii operatori hotelieri din Grecia au scazut tarifele insa nu va pot confirma”, spune si Claudia Stan, directorul de marketing al agentiei Aerotravel.

Deci, pretul sejururilor oferite de noi nu va scadea fata de anul trecut. Pretul mediu pentru anul trecut a fost de 545 euro/ persoana pentru un sejur de 7 nopti, masa, transport cu avionul, transferuri si taxe. Anul acesta pretul mediu se va situa cam la acelasi nivel, dat fiind faptul ca majoriatatea contractelor cu furnizorii au fost negociate si incheiate la aceleasi valori ca cele ale anului trecut”, a adaugat Claudia Stan.