“Peste 50% au fost cresteri fata de anul trecut si chiar si acum doi ani. De la hoteluri au venit oferte avantajoase”, spune Madalina Popa- reprezentant agentie turism.

Cel mai bine s-a vandut Antalya. Aici un sejur la 3 stele cu regim all-inclusive costa 318 euro. Si mai ieftina este Bulgaria: 25 de euro pe noapte la 4 stele, all inclusive.

Revelatia sezonului este insa circuitul. Sunt vizati cei care pana acum obisnuiau ca intr-o vara sa aiba mai multe vacante.

“Circuitele europene deja sunt foarte ieftine , o saptamana la Paris este in jur de 500 de euro, iar la Londra intre 500 si 550 de euro de persoana”, a spus Alin Burcea, directorul agentiei de turism Paralela 45.

Iar 13 zile in Statele Unite cu vizita si cazari in New York, Philadelphia, Atlantic City, Washingtion, Charleston, Savannah si Miami costa 1445 de euro.

Si daca tot vorbim de noutati, anul acesta destinatii precum Mallorca sau Tenerife, care in sezon ajung si la 1.000 de euro, au trecut in categoria destinatiilor de lux. Asa ca alternativa ar fi charterele cumulate.

“Din motive economice pentru a opera doua destinatii pe un singur avion pentru ca anul acesta piata nu suporta atatea zboruri, mai intai se face escala in Kos si dupa aceea se ajunge si in Santorini”, a declarat Cosmina Vladu- director agentie turism.

Chiar si asa, slabe sanse ca lumea sa aleaga anul acesta Grecia ca destinatie.

“Daca problemele si manifestatiile din grecia persista si vor depasi data de 15 mai s-ar putea sa avem problemne cu vanzarea acestei destinatii in Romania”, a explicat Dragos Raducanu- secterat general FPTR.

Cei care insa si-au platit deja vacanta in Grecia prin programul early booking si s-au razgandit, nu isi mai primesc banii inapoi.