La 14.000 de km distanta de Romania, puteti trai din plin atmosfera Americii Latine, in orase moderne, statiuni la Pacific, desertul Atacama sau muntii Anzi. Peisajele virgine si o infrastructura cum noi doar visam au facut din Chile o destinatie extrem de cautata de europeni.

Alungit pe 4.000 de km, Chile are aproape toate tipurile de relief si temperatura posibile. Pe masura ce mergi de la nord spre sud, iti vine greu sa crezi ca esti in aceeasi tara. Un bun exemplu e chiar in capitala Santiago. Are cartiere ultramoderne, intesate de blocuri inalte ca ale americanilor si aer incins la peste 30 de grade Celsius, iar deasupra troneaza Anzii, cu zapada si gheata pe creste.

Mii de turisti urca anual pe muntele San Cristobal, de langa capitala chiliana, doar pentru priveliste. In varf se afla monumentul Madre de Santiago, ocrotitoarea orasului. E loc de pelerinaj religios, iar in afara sarbatorilor, oamenii vin sa se reculeaga, la 500 de metri inaltime. Vizitatorii pot cumpara tot felul de produse de artizanat si pot gusta din mancarurile si bauturile exotice.

Chile e tara micilor ateliere, unde diferiti mestesugari produc obiecte unicat.

Cei dornici de aventura, pot incerca desertul Atacama, varful montan cu acelasi nume, dar si padurile din sud, unde temperaturile coboara, iar peisajele sunt asemanatoare cu cele de la noi. Pana la un punct. In Chile poti da peste tarantule.

Atmosfera de vacanta se accentueaza la ocean, unde statiunea Vina del Mar si orasul Val Paraiso uimesc prin casutele coloniale de pe coline. Pasionatii fac surf cand pe apa, cand pe nisipul rosiatic al dunelor de la tarm.

Chile e un stat de vizitat. Nu e nevoie de viza, iar drumul se face in 17 ore cu avionul. Moneda este pesosul chilian si cazarea costa in medie echivalentul a 120 de dolari americani pe noapte, in hoteluri cochete, ridicate pe munte.