Cercetarea institutului a mai scos la iveala faptul ca 79% dintre romani au ales sa petreaca sarbatorile de Paste acasa, in timp ce, doar un procent de 5% au declarat ca vor pleca in vacanta.

Dintre cei care vor ramane acasa, 67% si-au propus sa primeasca vizite dar numai 49% din ei vor avea membrii familiei drept musafiri.

Cat despre rude, 66% au spus un “Nu” hotarat cu privire la primirea vizitelor acestora.

Romanii au fost si mai vehement cand a venit vorba de primirea prietenilor apropiati sau chiar a colegilor de munca in vizita pentru a petrece Pastele impreuna, procentele care au exclus aceasta variant fiind de 76% si respectiv 93%.

In ceea ce priveste plecarea peste hotare pentru sarbatoarea pascala, un ingrijorator procent de numai 6% au declarat ca vor pleca in strainatate, insa vor sta pe perioada vacantei la rude sau prieteni stabiliti acolo.  Numai 3% au spus ca isi vor permite sa stea la un hotel sau la o pensiune.

Cu toate acestea, si mai ingrijorator este faptul ca dintre cei care vor parasi tara pentru a pleca in strainatate de Paste, 7% au declarat ca pleaca singuri.

Din cunostiintele respondentilor, nimeni din familie, prieteni sau rude nu vor petrece pastele altundeva decat acasa sau in vizite.

Cercetarea Institutului Roman pentru evaluare si strategie a fost facuta in perioada 30-31 martie pe un esantion de 1.522 de indivizi cu varsta de 18 ani si peste.