De aceasta data insa, cu mult mai mult soare si cu o apa buna pentru balaceala. Daca unii au mers pe plaja ca sa isi caute perechea, altii spera ca vor inota cu delfinii. Pe seara, in toate statiunile sunt organizate concerte si petreceri in aer liber.

Pe plaja din Vama Veche cei mai multi au inceput deja sa-si intinda corturile si sa priveasca visatori linia orizontuli. Printre ei si Georgica, un fermier din Craiova, aflat pentru prima data aici. Pare insa dintr-un alt film, dar inca spera sa isi gaseaca jumatatea.

Si la Costinesti turistii profita din plin de zilele libere. Plaja si terasele au ramas pe locul doi. Toti vor cu barca in larg, ca sa vada delfinii.

La Mamaia, motociclistii sunt la putere. S-au adunat cateva sute pe litoral, iar cativa au traversat Europa pentru cateva zile la Marea Neagra.

Si hotelierii s-au pregatit pentru aceasta invazie cu preturi si oferte speciale.

Cele mai multe pachete sunt pentru trei sau chiar patru nopti de cazare.

In Mamaia, la trei stele, o camera dubla se inchiriaza cu 379 de lei de vineri pana luni, cu mic dejun inclus.

Daca vreti sa petreceti cu bani mai putini, atunci puteti opta pentru statiunile din sudul litoralului. In Vama Veche, gasiti cazare chiar si cu 150 de lei pentru trei nopti, dar in casele localnicilor.

La pensiuni, camera se inchiriaza cu 80-100 de lei pe noapte. Iar de la terasele de pe plaja va puteti lua cu 40-50 de lei mancare pentru toata ziua.

Multi s-au invoit de vineri si-au capat astfel o scurta vacanta. Pe faza, agentiile de turism ofera si ele pachete mai ieftine cu 20%.

De altfel, hotelierii din Mamaia se lauda ca au deja rezervari pentru 70% dintre camere, cel mai mare grad de ocupare de anul acesta.

Sunt insa si romani care vor sa-si petreaca cele patru zile in afara tarii.

Cei mai multi au ales plajele strainilor. Trei nopti de cazare, cu doua mese pe zi, ajung sub 100 de euro pentru o persoana, atat la bulgari, cat si la croati. In timp ce la Istanbul pachetul ajunge la 440 de euro, iar in Barcelona la 470.

2011 este al treilea an de cand avem liber in prima si a doua zi de Rusalii. Pe langa alte 9 sarbatori legale.