Operatorii de la malul marii spun ca o solutie ar fi ca Guvernul sa acorde anumite facilitati fiscale pentru investitorii din domeniu.

"20 de ani de nepasare inseamna distrugerea turismului romanesc. Inca 5 sau 10 ani de dispute politice ne sterg de pe harta turismului mondial definitiv. (...) Investitorii privati care au riscat plasandu-şs investitiile pe litoral, ca si cei putini care au investit in Delta Dunarii, au nevoie de sustinerea statului si de o strategie guvernamentala prioritara, care sa fie elaborata in stransa colaborare cu autoritatile locale si cu mediul patronal local",  au declarat reprezentantii asociatiei Litoral-Delta Dunarii, citati de Mediafax.

Potential ramas pe hartie

Statiunile Eforie Nord, Eforie Sud si Techirghiol sunt extrem de degradate, desi ar putea avea un potential balneoclimatic urias.

Plajele din Eforie Nord au inceput sa se micsoreze tot mai mult, din cauza neintretinerii de-a lungul timpului. In plus, din 2006, plajele sunt administrate de Ministerul Mediului si nu de Consiliul Judetean din Constanta. Acest lucru impiedica autoritatile locale si hotelierii sa puna la cale o strategie comuna.