CNN include Cluj-Napoca, alături de Ankara, Erevan sau Debreţin, pe o listă cu 20 dintre cele mai frumoase oraşe vizitate de puţini turişti
Cluj-Napoca
Cel de-al doilea oraş ca mărime al României, Cluj-Napoca, este adesea văzut ca un punct de oprire pentru călătorii în căutare de aventuri în aer liber în Munţii Apuseni sau pentru cei dornici să admire istoria Transilvaniei, scrie News.ro.
Catedrala gotică Sf. Mihai şi fascinanta Fabrică de Pensule, o galerie şi un spaţiu de artă amplasată într-o fostă fabrică de pensule sunt doar două dintre atracţiile care fac ca popasul mai lung să fie esenţial.
Într-o cafenea sau într-un bar, în pieţe draguţe, Cluj-Napoca are toate capcanele unei destinaţii ideale de city break.
Celelalte oraşe incluse în listă sunt: Orange, localizat în sud-estul Franţei, cu cel mai bine conservat teatru roman din Europa, construit în primul secol după Hristos; Norwich, Anglia, este unul dintre cele mai bine păstrate oraşe medievale din Marea Britanie sau Aarhus, al doilea cel mai mare oraş din Danemarca care se mândreşte cu o catedrală falnică şi cu Muzeul de Artă ARoS.
Anvers din Belgia a fost numit capitala de diamant a lumii şi uimeşte prin Catedrala sa. Haga, alternativa la Amsterdam, oferă unele dintre cele mai frumoase edificii arhitecturale olandeze, precum şi reţeaua de canale.
Oraşul Sarajevo este aşezat pe fundalul Alpilor Dinarici. Capitala Bosniei şi Herţegovinei oferă înfluenţe otomane şi austro-ungare. Cea mai tânără capitală a Europei, Pristina, este un oraş subapreciat cu multe lucruri de văzut şi de făcut aici.
După Sotckholm şi Gotheborg, Malmo este conectat cu Danemarca prin Podul Öresund. Aberdeen este adesea numit "floarea Scoţiei" datorită întinderilor de verdeaţă. Aici, Dunnottar Castle este o fortăreaţă aflată în ruine situată pe o stâncă pe coasta de nord-est a Scoţiei, la circa 3 km de Stonehaven.
Capitala Elveţiei, Berna, a fost inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO. Unul dintre cele mai vechi oraşe din Polonia, capitala Sileziei de Jos, Varşovia a fost Capitală Culturală Europeană în 2016.
Tbilisi, Georgia, oferă panorame istorice precum faimoasă Biserică Metekhi, care datează din secolul al 13-lea. Dominată de arhitectura brutală stalinistă, capitala Belarusului, Minsk, este un alt oraş fascinant care de obicei este relativ lipsit de turişti.
Unul dintre cele mai vechi oraşe locuite fără întrerupere din lume, capitala Armeniei Erevan datează de peste 2.800 de ani. Debreţin este alternativa mai puţin aglomerată a Budapestei. În acest oraş se află cea mai mare biserică reformată din Ungaria.
Cunoscut sub numele Angora, Ankara este al doilea cel mai mare oraş din Turcia după Istanbul, dar cu siguranţă mai puţin aglomerat. Primul oraş din Bulgaria ales Capitală Culturală Europeană, în Plovdiv există un amfiteatru roman şi un oraş vechi colorat.
Capitala istorică a vikingilor, Trondheim, este al treilea cel mai mare oraş al Norvegiei, după Oslo şi Bergen, dar şi cel mai puţin vizitat de turişti. În capitala regiunii Piemonte, Torino, poate fi admirată clădirea Mole Antonelliana şi Piaţa Castello.
Mai multe despre:
#Cluj-Napoca#turism
Pe acelasi subiect: