Ceea ce se mai cauta in Turcia sunt resorturile foarte bune, cu preturi peste medie, bugete intre 700 si 1.100 de euro/persoana pentru 7 nopti all inclusive, cu avion.

Circa 30% dintre romanii cu venituri peste medie care preferau Turcia, incepand de anul acesta au ales destinatii exotice precum Republica Dominicana, Zanzibar, Bali, Mauritius, Cuba, Maldive, Seychelles, Kenya, Costa Rica, potrivit datelor Fortuna Business Travel.

De cealalta parte, daca vorbim despre destinatii europene, cele mai spectaculoase cresteri le-au cunoscut Malta, Croatia, Italia si Spania cu Mallorca, Tenerife, Costa Brava, Costa Blanca si del Azahar (Valencia), pentru plaja, distractie, bronz si multa liniste sau, dimpotriva, cluburi si aventura.

Ultimele praguri de early booking (inscrieri timpurii - n. r.) sunt aproape epuizate, iar destinatiile grecesti precum Mykonos, Santorini, Lefkada, Chania, Corfu, Zakynthos, Skiathos fiind cele mai cautate si rezervate, inca din ianuarie si februarie.

In topul preferintelor romanilor sunt hotelurile de 3 si 4 stele, cu bugete cuprinse intre 450 si 900 euro/persoana/7 nopti. Din totalul cererilor, mai mult de 30% reprezinta solicitari pentru hoteluri de 5 stele, cu facilitati de top si servicii excelente.