Oare de ce? Sa fie din cauza vremii sau a conditiilor de cazare?

Pe vremuri era un chin sa te cazezi bine in Mamaia, mai ales la sfarsit de saptamana. Acum, dintr-o statiune neincapatoare s-a transformat intr-una mai putin atragatoare. Doar 19.000 de turisti sunt oficial aici.

Daca in anii trecuti, turistii se luptau pentru sezlong, anul acesta doar 20% dintre ele sunt ocupate. Peste tot bate vantul a paguba. Avem cu 30% mai putini turisti la malul marii iar acest lucru se vede cu ochiul liber in statiunile din Sudul litoralului.

In Eforie Sud, sambata erau cel mult 7.000 de persoane. Si mai rau stau lucrurile in Navodari si Costinesti, unde abia daca s-au strans 5.000. Pana si Vama Veche este pustie.

Totusi, dupa doua saptamani ploioase, acesta ar trebui sa fie unul dintre cele mai aglomerate weeked-uri. Sambata au fost 28 de grade celsius in aer si 24 in apa marii.

Duminica se asteapta sa fie cald, insa de saptamna viitoare incep iarasi ploile. Putinii turisti care au venit zilele acestea si-au gasit propriile solutii pentru a iesi mai bine la bani. Unii mananca la autoservire, altii isi cumpara direct din magazin sau vin cu mancare de acasa.

In Camping, pentru un cort se plateste 44 de lei, iar pentru rulota, 70 de lei