Astfel, potrivit unei statistici oferite de catre Asociatia Litoral - Delta Dunarii, 48.657 de turisti erau inregistrati oficial, vineri noapte, in structurile de cazare, dar numarul acestora este mai mare, in conditiile in care in statistici nu sunt incluse persoanele cazate la particulari sau in campinguri.

Cei mai multi dintre cei inregistrati oficial, 19.226, s-au aflat in Mamaia, statiunea fiind urmata in top de Costinesti, cu 10.030 de turisti, si Eforie, cu 7.055 de turisti inregistrati. Alte cateva mii de persoane se afla in alte statiuni de pe litoralul romanesc al Marii Negre, peste 10.000 de turisti aflandu-se in Neptun, Navodari si Mangalia. De asemenea, peste 1.500 de turisti se afla deja la inceput de weekend in Vama Veche.

Cei mai putini turisti cazati, oficial, in structurile hoteliere sunt in Tuzla - 50 de turisti, 23 August - 105 turisti, si Constanta - 516 turisti. Multe dintre persoanele care merg in vacanta in aceste localitati aleg sa se cazeze la localnici, fara a fi inregistrate oficial.

De asemenea, hotelierii se asteapta ca numarul turistilor sa mai creasca cu cateva zeci de mii odata cu sosirea turistilor de weekend.