Grecia

Cele mai ieftine oferte sunt pentru statiunea Nea Varsna-Asprovalta. Aici, ofertele agentiilor de turism ce includ 9 zile de cazare la un hotel de 2 stele si transportul cu autocarul, pentru lunile iulie-august, se invart in jurul sumei de 65 de euro/persoana/sejur.

La tarife ceva mai mari, adica intre 150 de euro si 200 de euro de persoana, puteti alege excursii in insulele Thassos, Zakynthos sau Corfu. Cazarea se face in unitati de trei stele, micul dejun este inclus, iar transportul este asigurat cu autocarul, pentru aceleasi perioade ale verii.

In cazul in care va tenteaza o vacanta in Cipru, trebuie sa va pregatiti cu ceva mai multi bani. Pentru 7 nopti de cazare, la hoteluri de 2 stele, ofertele operatorilor de turism incep de la 300 de euro/persoana si ajung la 350-400 de euro, daca vreti sa innoptati la hoteluri de 3 stele. Tarifele includ si biletele de avion.

Vecinii bulgari rup din nou gura targului si vin cu sejururi in plina vara la preturi de 150-180 de euro/persoana si daca aveti putin noroc mai gasiti locuri la hotelurile de 4 stele in acesti bani.

Pentru amatorii de excursii individuale, care prefera sa calatoreasca cu masina personala, Italia a scos cateva promotii ce include 6 sau 7 zile de cazare in locuri pitoresti precum Venetia sau Rimini, unde va puteti bucura de plaja cu doar 150 de euro/persoana/cazarea. La unitatile de 2 stele, aveti sansa sa va cazati chiar mai ieftin, cu respective 130-140 de euro/persoana/7 nopti, cu micul dejun inclus.

Litoralul spaniol va asteapta si el. In Alicante, spre exemplu, vacantele costa 320 de euro/persoana. In acesti bani aveti incluse cazarea pentru 8 zile la un hotel de 2 stele, micul dejun si biletul de avion dus-intors.

Nici Portugalia nu se lasa mai prejos si se dovedeste a fi in acest an o destinatie accesibila si pentru buzunarul romanului: 500-600 de euro/persoana pentru un sejur de 8 zile. Acesti bani va vor garanta insa serviciile hotelurilor portugheze de patru stele.

Oferta completa de sejururi pe litoralul European o gasiti pe portalul de turism www.infoturism.ro