Acesta este asteptat sa isi faca aparitia in primavara, spre bucuria oamenilor din zona care isi pun speranta ca aceasta vizita va atrage dupa sine valuri de turisti.

Un jurnalist si-a propus sa-l aduca pe Printul Charles in Delta, atunci cand a filmat aici pentru documentarul "Wild Carpathia - from the mountains to the sea".

Sunt trei zone majore despre care credem ca nu sunt valorizate si care ar putea constitui o sursa mare de venit pentru Romania: izvoarele termale din Baile Herculane, care a fost odata cea mai vestita statiune termala din Europa, Delta Dunarii, care este "fluviul Amazon al Europei", dar si padurile si peisajele medievale, satele sasilor si locuri precum Sighisoara”, este de parere Charlie Ottley, prezentator Wild Carpathia.

Consiliul Judetean Tulcea a aflat despre intentia jurnalistului, iar acum 6 luni a trimis invitatia. Recent, Printrul Charles a raspuns si a spus ca va vizita Delta in prima parte a acestui an.

Are ce sa vada, prezenta lui ar certifica inca o data ca Romania este o destinatie de vacanta si pentru elite, nu numai pentru cei cu bugete reduse. In urma celor 3 seriale de Wild Carpathia, imaginea Romaniei a crescut”, spune Cristian Barhaulescu, presedintele ANAT Sud-Est.

Cel mai important ambasador al turismului in Romania, Printul Charles ar putea aduce odata cu vizita lui si renasterea zonei Deltei Dunarii. Asa s-a intamplat cu Transilvania, atat de iubita de el. “Ce iubesc cel mai mult la Romania? Este vesnicia acestor locuri... toate acestea trebuie redescoperite si pastrate”, spunea Printul in documentarul Wild Carpathia.

Asadar, Printul Charles vrea sa vada cu ochii lui Delta Dunarii - cu cele aproape 7400 de specii de flora si fauna. Delta este a treia in topul biodiversitatii, dupa Bariera de Corali din Australia si Arhipelagul Galapagos din Ecuador.

Mai ales fiind primavara va avea foarte multe de vazut, pasarile incep sa se intoarca, incep sa-si faca cuiburile. Delta revine la viata, practic”, spune Ciprian Safca, agent de turism.

Localnic din Tulcea: "E un lucru foarte bun si binevenit pentru tot orasul. Poate o sa mai vina niste investitii si o sa primim si noi turistii cum trebuie. Daca vine Printul, sunt sigur ca se va dezvolta."

Turistii straini i-au calcat imediat pe urme Printului Charles, in zonele preferate de el in Romania. In Valea Zalanului, judetul Covasna, de exemplu, Printul a cumparat un conac in care turistii se pot caza pentru a vedea frumusetea locurilor.