"Am avut aceasta discutie cu autoritatile locale si cu reprezentantii societatii civile din zona. Initiativa este de a declara Delta Dunarii zona defavorizata, pentru ca actuala lege permite acordarea unor facilitati fiscale tuturor intreprinzatorilor din zona respectiva, astfel incat sa putem avea un echilibru intre a asigura o viata demna pentru locuitorii din Delta prin intreprinzatori si conservarea biodiversitatii", a spus Rovana Plumb

Ministrul Rovana Plumb s-a referit si la lipsa de dotari cu echipamente medicale. O solutie pentru cazurile de urgenta, a explicat ea, este ca salupele pe care le are la dispozitie Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii sa fie utilizate pentru transportul persoanelor care au nevoie de asistenta medicala. 

Pentru ca o zona sa fie declarata defavorizata, trebuie sa indeplineasca cel putin una din urmatoarele doua conditii: ponderea somerilor din zona sa fie de trei ori mai mare decat la nivel national si sa fie o zona izolata, lipsita de mijloace de comunicatie, cu o infrastructura slab dezvoltata. O arie geografica poate fi declarata zona defavorizata pentru o perioada de cel putin trei ani, dar nu mai mult de 10 ani.