Consiliul local spera ca prin introducerea noii taxe hoteliere sa stranga milioane de euro pentru urgenta mentenanta a orasului, care se afunda in apele Marii Adriatice, al carei nivel a crescut foarte mult.

Turistii care se cazeaza in hoteluri de cinci stele vor scoate din buzunar 4,5 euro de persoana pe noapte, incepand cu 24 august, in timp ce vizitatorii care aleg unitati turistice mai putin pretentioase vor plati o suma in functie de un esalon venetian de taxe si impozite.

„Obiectivul principal este de a contribui la sustinerea unui oras unic, extrem de pretios si de fragil in acelasi timp si de a le asigura siguranta celor care iubesc Ventia si sosesc aici s-o viziteze”, a spus viceprimarul Venetiei, Sandro Simionato.

Venetia risca sa fie invadata de turisti in acest sezon, in conditiile in care 60.000 de oameni locuiesc in micul oras italian si tot atatia vizitatori ajung zilnic aici.

Cei care sunt impotriva introducerii acestei taxe se tem de o eventuala crestere a turistilor de o zi, avand in vedere ca vizitatorii vor fi nevoiti sa achite taxa hoteliera pe noaptea de cazare.

Noua taxa se va aplica hotelurilor venetiene amplasate pe insulele din laguna care ofera cazare si mic dejun, dar si campusurilor situate pe partea continentala.

Taxa hoteliera va varia insa in functie de fiecare sezon in parte. Perioada considerata varf de sezon pentru Venetia cuprinde 257 de zile pe an, cuprinzand Carnavalul din februarie, sarbatorile pascale, lunile de vara si cele de iarna, incluzand Craciunul, ceea ce inseamna ca cei mai multi turisti vor trebui sa achite taxa introdusa de autoritatile locale.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 10 si 16 vor achita jumatate din taxa turistica, in timp ce aceia sub 10 ani nu vor plati nicio suma.

Venetia este considerata a treia destinatie de top a Italiei, dupa Roma si Florenta.

La inceputul lunii iulie, Italia Nostra, o organizatie de aparare a patrimoniului italian a sustinut ca orasul din laguna se confrunta astazi cu o ireversibila catastrofa naturala, riscand sa-si piarda turistii, avand in vedere ca procentul navelor de mari dimensiuni a fost limitat si odata cu acesta si numarul vizitatorilor care alegeau Venetia.

Citeste si:

Bogatii redeseneaza harta destinatiilor de vacanta. Noua atractie a miliardarilor

Ultima trasnaie tehnologica in materie de turism. Ai renunta la telefon pentru o vacanta atipica?