Dupa 20 de ani de la colapsul sovietic, Moscova devine cel mai vanat oras de catre antreprenori

Capitala Frantei atrage in fiecare an milioane de oameni, care sosesc aici pentru a vedea turnul Eiffel si muzeul Luvru, obiectiv turistic care o gazduieste pe celebra Mona Lisa. Parisul ocupa locul intai intr-un top 10 al celor mai vizitate orase din lume, conform datelor publicate de World Tourism Organization

Locul doi in acest clasament este detinut de Londra. Capitala Marii Britanii a reusit performanta de a numara 14,6 miloane de turisti straini in 2010.

Cele doua capitale europene au surclasat insa orasul american New York, care a atras anul trecut 9,7 milioane de vizitatori straini, nivel ce il pozitioneaza astfel pe locul trei.

Statiunea turceasca Antalya s-a situat pe pozitia a patra, cu 9,2 milioane de turisti straini in 2010. Vizitatorii aleg Antalya datorita apelor turcoaz si resorturilor turistice de cinci stele, cu regim ultra-all inclusive, noteaza organizatia globala de turism.

Tot 9,2 milioane de turisti a inregistrat anul trecut si Singapore, destinatie clasata pe locul cinci in top.

In Kuala Lumpur (Malaysia) au ajuns 8,9 milioane de vizitatori anul trecut, in timp ce Hong Kong a primit 8,4 milioane de turisti.

Orasul mall-urilor si al hotelurilor de sapte stele, Dubai a avut 8,3 milioane de vizitatori, iar exoticul Bangkok 7,2 milioane de turisti.
 
Citeste si:

Nume mari din IT, in cautare de inteligenta nativa in Romania. Nevoia de specialisti depaseste un sfert de milion la nivel european VIDEO

Grecia asteapta perfuzia vitala de 8 mld. euro. Culisele planului de salvare a intregii zone euro VIDEO