11 mii de venituri minime garantate, 10 mii de indemnizatii de crestere a copilului si 18 mii de alocatii pentru sustinerea a familiei, toate au fost oprite in Luna februarie de asistenta sociala. Unele au fost anulate insa din greseala.

Gabriela povesteste ca a ramas fara ajutorul pentru bebelusul ei, 500 de lei pe luna, pentru ca nu si-ar fi platit impozitul pentru un apartament si doua masini pe care culmea, nici macar nu le are.

Nu e proprietara, dar a pierdut cateva zile ca sa le dovedeasca autoritatilor ca a fost o eroare. Banii ii va primi abia in aprilie. Iar asemenea greseli au fost semnalate in toata tara.

In total, 40.000 de oameni, adica 5,8 din totalul beneficiarilor, au pierdut in februarie venitul minim garantat, indemnizatia de crestere a copilului sau alocatia de sustinere a familiei, dupa ce nu si-au platit darile catre stat.

Cei care au fost suspendati din plata au ca termen 5 luni pentru a-si achita taxele si impozitele locale restante, dar si pentru a primi suma cuvenita pe perioada suspendarii. In cazul in care nu reusesc insa sa ajunga cu plata la zi, vor ramane definitiv fara ajutorul social.