Locurile de munca pe care acestia le-ar putea ocupa, in sectorul hotelier, implica asigurarea de servicii turistilor suedezi sositi in aceste tari, potrivit agentiei de presa AFP, prelute de cotidianul elen Kathimerini. 

"Speram ca tinerii nostri sa obtina fiecare din aceste locuri de munca. Companiile au avut experiente bune in privinta angajatilor tineri din Suedia", a declarat pentru AFP Kristina Gaerdebro Johansson, consilier la agentia suedeza din partea serviciului european pentru ocuparea fortei de munca.

Agentia guvernamentala si EURES vor propune tinerilor din Suedia sute de locuri de munca din Grecia, Spania, Italia si Cipru - destinatii preferate de turistii suedezi.  Printre acestea se afla posturi de antrenori de fotbal, instructori de aerobic si dansatori in hoteluri si statiuni din regiunea Marii Mediterane. Unele posturi necesita cunoasterea unei limbi scandinave, insa nu toate, a spus Gaerdebro Johansson. 

Somajul in randul tinerilor din Grecia si Spania se afla in prezent la peste 50%. 

In pofida economiei solide a Suediei, somajul in randul tinerilor se situa la circa 24% in decembrie, peste media din UE.