Tinerele, cu varste intre 21 si 35 de ani, venite din toata tara, au participat la o selectie organizata de compania Flynas din Arabia Saudita, pentru a deveni insotitoare de zbor, cu un contract pentru doi ani. Compania cauta sa recruteze peste 20 de stewardese din Romania.

"Voiam un loc de munca provocator, care iti permite sa calatoresti, sa vezi lumea, sa cunosti oameni, diferite culturi. Si componenta financiara a contat, bineinteles. Am terminat o scoala de aviatie la Bucuresti si cred ca o astfel de meserie mi se potriveste", a spus o tanara din Buzau care a venit la Cluj pentru a sustine interviul in limba engleza.

O stewardesa din Arad, care lucreaza de sase luni pentru compania aeriana araba, a precizat ca cel mai greu a fost training-ul.

"Arabia Saudita este o tara foarte frumoasa, in care ne simtim in siguranta, munca este, la fel, foarte frumoasa, te ajuta sa cunosti multi oameni si locuri noi. Nu visam sa fiu insotitor de zbor, dar am fost anul trecut la interviu si am fost selectata, astfel incat am inceput sa scriu un nou capitol din viata mea. Greu a fost la inceput training-ul, pentru ca a trebuit sa invat multe notiuni despre avion, dar apoi totul ti se pare simplu", a spus fata.

Steluta Racolta, reprezentant al firmei din Romania care se ocupa cu plasarea fortei de munca, a explicat si ce facilitati ofera Flynas viitoarelor stewardese.

"Flynas cauta peste 20 de insotitoare de zbor in Romania carora li se ofera un contract pe doi ani si un salariu de incadrare de 2.000 de dolari pe luna, la care se adauga plata orelor de zbor suplimentare. Compania mai asigura cazare, masa si echipament gratuite, asigurare de viata si de sanatate pe durata contractului, un concediu de 30 de zile lucratoare pe an. Conditiile de selectie sunt varsta cuprinsa intre 22 si 35 de ani, minim absolventa de liceu, inaltime minima de 1,57 metri, aspect placut, limba engleza fluent scris si vorbit, abilitati de inot pe distanta de 50 de metri liber", a explicat Racolta.

La randul sau, Eman Yusuf, manager de resurse umane al Flynas, a spus ca "fetele din Romania sunt frumoase, vesele, harnice, amabile".

"Noi am inceput recrutarea unor insotitoare de zbor din Europa, din Romania, Slovacia si Polonia, deoarece compania Flynas se va extinde din acest an cu zboruri spre Europa – Marea Britanie, Franta, dar si India, dupa ce s-a luat decizia de achizitionare a sase noi aeronave. Acum asiguram zboruri pe rute interne in Arabia Saudita, dar si spre destinatii din Turcia, Pakistan", a spus Yusuf, care lucreaza de 24 de ani in domeniu.

Compania Flynas a fost infiintata in anul 2007 in Arabia Saudita, avand o flota de 20 de avioane Airbus A 320, care acopera 28 de destinati interne si externe. Pana in prezent, Flynas a transportat peste 11 milioane de pasageri si si-a propus sa atinga 20 de milioane de pasageri in anul 2020.