Cursele low-cost vor continua sa se extinda agresiv in 2014. O companie romaneasca a anuntat deja ca a transportat in 2013 peste 1,35 milioane de pasageri, iar numarul lor va creste cu 50.000 in 2014.

Ca sa fie pregatita pentru ce urmeaza isi mareste flota cu alte trei avioane.

"Am primit un avion saptamana trecuta, care a intrat in service. A aterizat unul astazi care va intra zilele urmatoare in service. Vor mai efectua zboruri. Mai avem in program cel putin inca un avion la inceputul anului viitor. Marim numarul de destinatii. Adaugam Koln", a spus directorul companiei.

Mai exact, la Koln se va zbura din Bucuresti din luna iunie. Si celelalte companii low-cost care opereaza in tara noastra anunta rute noi.

De la Craiova, de pilda, se va zbura la Bologna, Roma, Dortmund si Barcelona incepand cu luna iunie - Wizz Air.

Sau din Bucuresti la Dublin. Ultima va fi operata din aprilie - RyanAir.

Compania nationala se orienteaza in special spre estul Europei sau chiar Asia. In prezent exista discutii pentru deschiderea a doua curse de distanta lunga. Una spre Moscova, a doua spre Beijing.

Cert este ca romanii vor calatori in special de pe Aeroportul Otopeni, cea mai importanta poarta aeriana a tarii, prin care au trecut in primele 9 luni ale anului 2013 7 milioane de pasageri, cu aproape 5% mai multi ca in 2012.

O simpla comparatie ne arata ca aici sunt aproape de doua ori mai multi calatori decat in cea mai importanta gara feroviara din tara, Gara de Nord.