Astfel, potrivit site-ului de recrutare Myjob, in primele doua saptamani din luna martie, cele mai multe anunturi de recrutare postate de angajatori erau pentru vanzari – 12% din total, in tehnologie si inginerie – 8%, servicii clienti – 7%, asigurari si IT&C, cate 6%.

In februarie a crescut cu aproape 30% numarul de oferte de joburi postate pe www.myjob.ro, iar martie pare sa fie si mai promitatoare din acest punct de vedere: cu 10% mai multe locuri de munca disponibile fata de ianuarie 2010, in conditiile in care ne aflam abia la mijlocul lunii. In primele luni ale lui 2010, cele mai prolifice domenii in ceea ce priveste angajarile sunt ingineria, vanzarile si IT-ul. Angajatorii mai recruteaza si pentru posturi in contabilitate si servicii clienti, iar luna martie aduce si un usor reviriment in domeniul asigurarilor”, a declarat, pentru incont.ro, Adela Rapeanu, Communication Expert la Myjob.

In ceea ce priveste companiile care au depus cele mai multe anunturi de angajare pe site-ul Bestjobs, in perioada ianuarie-martie, pe primul loc se afla Banca Comerciala Romana (BCR), cu 116 joburi, urmata de compania de resurse umane Adecco - 112 joburi si Continental Automotive Systems - 105 joburi.

Pe urmatoarele pozitii se afla Orange si Oracle Romania, la egalitate, cu 69 de anunturi de recrutare fiecare.

Potrivit site-urilor de recrutare, companiile cauta, in prezent, angajati aflati la inceput de cariera, in primii trei ani de experienta sau cu experienta de peste trei ani. Jobri online sunt disponibile si pentru studenti sau pentru necalificati.

Cele mai multe locuri de munca disponibile sunt insa pentru persoanele calificate, cu meserii in domenii precum cel bancar, in IT, inginerie, vanzari sau servicii cu clientii.

BCR Asigurari de Viata, care se afla in topul companiilor cu cele mai multe anunturi de angajare pe Bestjobs, cauta, de exemplu, specialisti sistem de informare, economisti pentru contabilitate, sef serviciu juridic si metodologie sau agenti de asigurari. Totodata, in Galati, se cauta Unit Manager, cu un nivel de experienta de peste trei ani, pentru un salariu cuprins intre 500 si 1.000 de euro pe luna.

Companiile cauta angajati si prin intermediul firmelor de recrutare a fortei de munca, ceea ce face ca acestea sa se afle in topul celor mai active firme pe site-urile de recrutare.

Astfel, prin intermediul Lugera&Makler, angajatorii cauta candidati in mai multe orase din tara, in diferite domenii. Se cauta, de exemplu, Junior Banking Officer, cu contract pe perioada determinata, in Suceava, Iasi, Bacau, Galati, Focsani si Botosani. Nivelul de experienta al candidatilor poate fi sub trei ani.

Prin intermediul companiilor de recrutare, angajatorii mai cauta directori de retail, directori de vanzari, de marketing sau directori financiari, auditori, dar si personal administrativ pentru depozite.

Cele mai multe anunturi de joburi postate in prezent pe Bestjobs sunt in vanzari si comert, peste 5.000, urmat de software si tehnologii, 2.211 anunturi, inginerie, 1.278, si finante/contabilitate, 1.161 de anunturi.

Vezi mai jos  topul companiilor care au facut cele mai multe recrutari, in perioada ianuarie-martie 2010

Compania Numarul de joburi scoase la concurs
Banca Comerciala Romana 116
Adecco Resurse Umane 112
Continental Automotive Systems 105
Orange Romania 69
Oracle Romania 69
Lugera & Makler 65
Relad International 60
Raiffeisen Bank 56
IBM Romania 52

Sursa: Bestjobs