"Lucrez de sase luni intr-un call-center, dar vreau sa-mi schimb jobul, pentru ca nu e de mine. Mi-ar placea sa lucrez in domeniul proiectarii, in inginerie sau in logistica, insa angajatorii nu cauta decat candidati cu experienta. Numai in IT aproape nimeni nu cere experienta", spune Alina, 24 de ani, masteranda in anul I in domeniul ingineriei economice si management industrial la Universitatea Politehnica.

Ea a fost prezenta sambata la targul de cariere "Angajatori de Top", organizat de firma cu activitati in domeniul resurselor umane Catalyst Solutions, la Sala Palatului.

Microsoft, Ixia, Intel, BitDefender, Ixia, Oracle, Ericsson, Huawei, Accenture, Genpact, Wipro, Competence Call Center, Renault, Coca-Cola, Mega Image sau Sandoz sunt doar cateva din companiile care au scos peste 3.000 de joburi si programe de internship la concurs in aceasta primavara. Cele mai multe joburi sunt oferite in domenii precum contabilitate, suport tehnic, IT, dezvoltare si mentenanta software, HR, logistica, vanzari si relatii cu clientii.

Se cauta in continuare sute de oameni pentru call-centere

"In prezent, lucrez in cadrul Ministerului Comunicatiilor, unde am un contract de colaborare, care insa va inceta in curand. Mi-ar placea sa lucrez tot in acest domeniu, dar nu pe un salariu mai mic de 1.500 de lei", a spus Oana, 25 de ani, absolventa de Politehnica.

Si Irina, 27 de ani, masteranda in marketing, ar vrea sa lucreze la o companie din domeniul constructiilor, pentru ca este absolventa a facultatii de Constructii, insa nu a gasit nicio oferta de job care sa se potriveasca cu asteptarile sale.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.zf.ro