La 28 de ani Codrin este consultant, dar isi doreste un post intr-o institutie europeana. "Motivul pentru ca imi doresc eu acest job e cel mai simplu: cel legat de bani. E un job foarte bine platit", spune el franc.
carton

Numai Luna aceasta se cauta 300 de functionari europeni. Ei vor trebui sa intocmeasca rapoarte si analize, sa coordoneze proiecte sau sa-i consilieze pe europarlamentari.

Pentru incepatori, lefurile pornesc de la 4.200 de euro insa cei care au peste 6 ani experienta aduna lunar 5.350 de euro, plus bonusuri.

Odata angajat la Bruxelles iti poti recupera si taxele scolare. Nicu Stefanuta a prins un post de administrator la Parlamentul European. Traieste intr-un oras civilizat, curat si are toate sansele sa creasca profesional. "Este vorba insa, de un pachet important de beneficii, in sensul multumirii profesionale pe care o ai. Sunt multumit ca lucrez cu oameni din toata europa", spune Nicu Stefanuta, functionar european.

Nu e deloc usor sa ajungi acolo: recrutarea poate dura noua luni. Dupa ce isi depun on-line CV-urile, candidatii dau un test grila pe calculator, ca sa arate ca se concentreaza usor si pot rezolva o problema data. Daca trec de acest pas, concurentii merg in "capitala" Uniunii Europene pentru un interviu. La final, vor fi trecuti pe o lista de rezerva.

"Participarea la competitie nu conduce in mod automat la obt. unui contract de munca, ci la ocuparea unui loc pe aceasta lista de laureati", spune Mihai Rosioru, ofiter de presa al CE. 

Ministerul Agriculturii
a ales trei tineri consilieri dintre care unul va ajunge sa lucreze in cabinetul comisarului european Dacian Ciolos.

La nivelul Uniunii are loc o adevarata dezbatere privind reducerea cheltuielilor in institutiile europene, printre care si cele cu salariile, iar unele state membre au cerut sa contribuie cu sume mai mici la bugetul Uniunii.