Dupa un an de munca in Qatar, Doru a venit acasa in vacanta. Acolo parca masini la un hotel de cinci stele, iar bacsisul ii dubla sau chiar tripla salariul de 700 de euro. Greu i-a fost pana a invatat obiceiurile locului. L-a uluit povestea unei romance care s-a trezit cu politia la usa dupa ce a iesit pe balcon, la ea acasa, imbracata doar in pijamale.

Cei care pot trece peste regulile dure au la dispozitie peste 1.000 de locuri de munca in Orientul Mijlociu. Hotelurile din Abu Dhabi si Dubai abia asteapta bucatari, cosmeticiene si agenti de paza. Un mare centru sportiv din Kuweit angajeaza instructori de karate, bowling si patinaj. In Israel si Oman se cauta ingineri, strungari si sudori si tot in constructii se cauta oameni si in Afganistan sau Irak.

Pentru femei suna mult mai bine o destinatie ca Dubai. Acolo va pleca si Florentina, ca vanzatoare intr-un magazin cu haine de lux. La cei 32 de ani, in Romania era somera, dupa ce a incercat de mai multe ori sa se angajeze in sanatate, sectorul administrativ, telecomunicatii si vanzari.

Angajatorii din Orientul Mijlociu ofera cazare, masa, transport si asigurari medicale. Salariile trec de 1.000 de euro, iar in unele cazuri pot ajunge si la 5.000.