Ministrul Andrei Gerea a precizat ca “este foarte important ca institutiile statului roman sa se implice si sa sprijine programele axate pe atragerea in tara a studentilor din diaspora, mai cu seama in contextul in care exista deschidere de ambele parti”.

“Daca ne-am obisnuit ca, in ultimii ani, sa exportam inteligenta in strainatate, este momentul ca acest flux sa se inverseze si sa aducem inapoi tinerii cu potential. Sunt sigur ca bagajul serios de cunostinte, stagiile de practica si viziunea moderna pe care au dobandit-o acesti studenti in afara tarii sunt atuuri incontestabile ce pot fi exploatate la nivel inalt nu doar de aparatul de stat, ci si de mediul privat din Romania”, a spus Gerea, citat de Agerpres.

Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri a raspuns pozitiv la initiativa SMART Internship, avand in vedere faptul ca pentru tinerii romani cu studii in strainatate dezvoltarea unei cariere in Romania reprezinta o perspectiva credibila, 47% fiind interesati de oferte de angajare in tara noastra.