Declaratia primului-ministru vine dupa discutia avuta, in cursul zilei de vineri, la intalnirea cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene (CE), dar si cu ceilalti lideri europeni, la reuniunea de la Bucuresti, scrie Mediafax.

Premierul Victor Ponta a declarat ca a ajuns la aceasta concluzie dupa mai multe vizite si consfatuiri cu reprezentantii in teritoriu din diferite zone ale tarii, de la care a aflat unde este mai mare nevoie de fonduri europene pentru dezvoltare regionala, pentru infrastructura sau o pregatire reala a fortelor de munca.

Ponta a spus ca a discutat, de asemenea, si ce trebuie facut pentru ca investitiile care s-au facut pana in prezent, dar si cele care se vor mai face, sa beneficieze de sprijin din partea Romaniei.

"Am discutat acest lucru, nu intre noi, la partid sau la USL, ci cu presedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, cu ceilalti prim-ministri din zona, pentru Romania, pentru perioada 2014-2020, cele mai importante proiecte care trebuie finantate sunt proiectele care ii sprijina pe cei care creeaza locuri de munca", a declarat premierul.

Prim-ministrul a tinut sa precizeze ca nu statul roman va face de acum incolo locuri de munca, ci marii investitori privati.

"Locuri de munca nu o sa mai faca statul roman, ca-n epocile de dinainte de ’89, locurile de munca vor fi facute de marii investitori privati, cu o singura conditie: Guvernul Romaniei sa nu le puna bete-n roate, ci sa-i ajute in toate proiectele pe care le dezvolta", a mai spus premierul Victor Ponta.

Ca referire directa la Craiova si judetul Dolj, premierul le-a cerut in mod special candidatilor la alegerile locale sa faca toate eforturile necesare pentru orice investitor care vine si creeaza locuri de munca, astfel incat acestia sa fie atrasi, dar si sa ramana si sa pastreze locurile de munca create.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, sambata, la Craiova, alaturi de Crin Antonescu si Daniel Constantin, dar si alti membrii USL, pentru a-si declara sprijinul pentru candidatul Uniunii la Primaria Craiovei, Lia Olguta Vasilescu.

Vineri, la finalul reuniunii de la Bucuresti a liderilor europeni, premierul Victor Ponta a declarat ca Romania va primi din partea Uniunii Europene sume importante pentru politica agricola comuna, in perioada 2014-2020, dar problema autoritatilor de la Bucuresti este lipsa de capacitate in a absorbi fonduri.

Premierii statelor UE membre ale grupului "Prietenii coeziunii" au semnat, in cadrul reuniunii de la Bucuresti, o Declaratie comuna in care insista pentru mentinerea unui "nivel corespunzator" al finantarii, in scopul cresterii economice si crearii locurilor de munca.

Liderii europeni au pregatit astfel un demers comun, in perspectiva discutiilor de la Consiliul European, din 28-29 iunie, unde va fi analizat cadrul financiar multianual al UE.

La Bucuresti s-au aflat reprezentanti la nivel inalt din Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia si Spania, precum si presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Romania este una dintre sustinatoarele politicii de coeziune, care vizeaza mentinerea politicilor prin care se aloca fonduri statelor mai putin dezvoltate, pentru a ajunge la nivelul de dezvoltare al mediei UE.