Patronii danezi au anuntat autoritatile romanesti ca au nevoie de 200 de persoane, care sa lucreze in agricultura, la recoltarea capsunilor, mazarii, zmeurei, cepei si a dovleceilor. Vor exista si cateva posturi pentru soferi de tractor, camion sau motostivuitor.

Perioadele de lucru sunt intre lunile aprilie si noiembrie, in functie de timpul de recoltare al legumelor si fructelor. Cazarea se va face in cort, pe care lucratorii trebuie sa si-l aduca de acasa, angajatorii punand la dispozitie doar spatiul pentru campat, care va costa intre 2 si 10 euro pe zi, spatii pentru prepararea mancarii, toalete si baie. In unele ferme, angajatorii pot oferi, contra cost, cazare acoperita sau rulote.

Angajatii romani isi vor planifica si isi vor plati transportul pana in Danemarca.

Plata se va face in functie de cantitatea de legume si fructe culese, media situandu-se undeva intre 10 si 14 euro pe ora. Programul de lucru este cuprins intre 30 si 37 de ore pe saptamana, timp de sase zile, munca incepand la ora 5 dimineata.

Cei care vor sa aplice pentru un loc de munca trebuie sa aiba peste 18 ani, sa cunoasca limba engleza, sa aiba experienta in munca manuala si fie capabili sa faca munca fizica grea. Pentru cei care candideaza pentru posturile de soferi, sunt necesare premise de conducere adecvate si experienta in domeniu.

Persoanele care vor sa participle la bursa locurilor de munca trebuie sa inregistreze obligatoriu un CV online, in limba engleza, pe site-ul oficial danez pentru munca sezoniera www.seasonalwork.dk. Data limita pentru inscrieri este 1 martie 2010!

Persoanele selectate de oficialii danezi vor fi invitate la un interviu in data de 10 martie, in orasul Ploiesti. Mai multe detalii despre cum trebuie completata aplicatia gasesti aici.
 
Informatii despre oferta de locuri de munca din Danemarca se pot obtine de la ANOFM, la telefon 021/313.91.41 sau pe mail, la adresa [email protected].