Simon Anderson, CEO la DreamHost, o companie de gazduire web care ofera inregistrarea domeniilor online, spune ca pune de fiecare data aceeasi intrebare pentru a-si da seama ce anume ii motiveaza pe cadidati: “Spune-mi despre prima experienta din viata ta cand ti-ai dat seama ca ai avut puterea sa schimbi ceva sau de a face un lucru care sa conteze cu adevarat”.

“Este o intrebare deschisa. Unii oameni ti-ar putea spune o poveste de cand aveau cinci ani si au trebuit sa devina responsabili pentru fratii si surorile lor mai mici. Sau poate e vorba de ceva petrecut in adolescenta: <Ceva rau urma sa se intample la scoala, i-am luat apararea prietenului meu si, dintr-o data, m-am simtit capabil sa rezolv lucrurile>. Cred ca asta este cu adevarat important. Daca cineva este dispus sa incaseze loviturile pentru altul, cred ca asta spune ceva despre acea persoana”, explica directorul, citat de Business Insider.

Anderson spune ca daca i s-ar pune lui aceasta intrebare, ar vorbi despre momentul cand a fost despartit de tatal si fratele sau, la varsta de sapte ani. In loc sa isi piarda speranta, a decis sa incerce sa se descurce singur. “Pentru mine, acest tip de experiente din copilarie m-au ajutat si m-au ambitionat, iar asta poate provoca schimbari importante”, adauga Anderson.

“Cred ca mediul de afaceri traverseaza o perioada de schimbare, in care trebuie sa accepti ca oamenii isi creeaza propria cale, ca sunt motivati de lucruri diferite si ca vor sa faca lucruri care sa conteze. Asa ca in afacerea noastra este important sa ii gasim pe acei oameni care sunt deopotriva motivati si cred in asta”, precizeaza directorul.