"Programul Oficial de Internship al Guvernului României are ca scop facilitarea cunoaşterii de către interni a specificului activităţii Guvernului României, prin intermediul unor experienţe de lucru, menite a le dezvolta abilităţile practice şi competenţele profesionale. Programul (...) va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăţa modul de funcţionare şi organizare a administraţiei publice de la funcţionari publici cu experienţă. De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituţiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare şi reprezentanţe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România", a anunțat Executivul.

Conform Guvernului, internii vor beneficia de o indemnizaţie lunară în valoare de 2.080 de lei brut. Anul trecut, fiecare participant a primit o bursă în cuantum de 1.000 lei.

"O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfăşurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii. La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor", se precizează în comunicat.

Calendarul programului este următorul:

-10 aprilie - 19 mai: depunerea candidaturilor;
-20 - 21 mai: evaluarea dosarelor;
-23 mai: publicarea rezultatelor;
-23 mai - 3 iunie: evaluarea aplicaţiilor;
-4 iunie: publicarea rezultatelor;
-10 iunie - 24 iunie: interviuri Skype;
-28 iunie: anunţarea rezultatelor finale;
-15 iulie: deschiderea programului;
-13 septembrie: închiderea programului.

Înscrierile se fac online, iar condiţiile de participare, precum şi formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.internship.gov.ro.