"Avem o veste bună pentru tinerii care doresc să dobândească experienţă în administraţia publică centrală şi să se familiarizeze cu modul de lucru din Guvern şi din ministere: programul de internship oficial al Guvernului va continua şi în acest an, cu a şaptea ediţie. Spre deosebire de anii precedenţi, începând cu acest an perioada stagiului de practică va fi considerată vechime în muncă. Avem pe ordinea de zi (a şedinţei de Guvern - n.r.) un act normativ care ne va permite desfăşurarea în bune condiţii a acestui program şi în stagiul care se va desfăşura în această vară", a declarat premierul, la începutul şedinţei Executivului.

Potrivit premierului, au fost prevăzuţi în bugetul Secretariatului General al Guvernului banii necesari pentru desfăşurarea programului, inclusiv pentru indemnizaţiile ce vor fi acordate stagiarilor.

"De acest program au beneficiat până în prezent 980 de tineri, iar experienţa ediţiilor anterioare a arătat că este extrem de apreciat de studenţi şi de tinerii absolvenţi. Sunt convinsă că toţi vor beneficia de experienţa pe care au dobândit-o în cadrul acestui internship", a mai spus Viorica Dăncilă.