Romana are 25 de ani si a absolvit Facultatea de Drept. Inainte de a profesa in Romania, si-a dorit sa invete meserie intr-o institutie europeana. A aplicat online pentru un internship la Banca Europeana de Investitii. A fost acceptata si, timp de cinci luni, s-a mutat la Luxemburg.

"Ne vom ocupa de contractele de creditare a tarilor din SE Europei, in special Romania si Turcia. Este platit sub nivelul minim salariului din Luxemburg, dar noi, studentii, zicem ca ne vom descurca", a declarat tanara pentru Stirile ProTV.

In fiecare an, institutiile europene oferta sute de internshipuri platite studentilor si proaspat absolventilor. Interesul in randul tinerilor, care viseaza sa ajunga sa lucreze pe un salariu cu multe zerouri, este mare. Putini sunt insa acceptati. Pentru cei mai multi, ramane varianta internshipurilor din tara. Cristiana, de pilda, invata acum meserie la o companie de telecomunicatii.

Cine lucreaza bine poate sa ramana in companie si chiar sa aiba functii inalte. Este si cazul lui Silviu, care dupa ce a invatat sa incaseze banii, sa faca receptia marfii si sa aranjeze produsele pe raft, a ajuns sef de magazin la un lant de magazine.

Programele de internship, adresate studentilor si absolventilor cu studii superioare, se desfasoara pe trei pana la 12 luni si, in cele mai multe cazuri, sunt platite cu cel putin 300 de euro.