Sute de albaiulieni s-au dus la targul de joburi sa-si incerce norocul, iar multi au descoperit ca au de unde alege. Peste 450 de locuri de munca asteptau sa fie ocupate, o oferta variata pentru cei cu studii medii, insa foarte saraca pentru cei cu studii superioare. Doar 53 de locuri de munca ii vizau pe absolventii de facultate. Astfe, tinerii cu studii superioare au ajuns la o concluzie amara si spun ca degeaba le au pentru ca nu ii ajuta la nimic.

Maria a terminat o facultate si isi cauta un loc de munca. Stie ca nu are nicio sansa in domeniul ei, asa ca se multumeste si cu un post de lucrator comercial. „Am terminat Facultatea de Teologie, Asistenta Sociala, dar in domeniu nu mi-am gasit”, spune Maria Bendea. E decisa sa isi caute in continuare un loc de munca in domeniu, dar pana una alta se multumeste cu ce gaseste si nu are pretentii prea mari: „Salariul sa fie macar minimul pe economie si programul sa fie mai flexibil”.

La fel ca Maria si alti tineri, dar si oameni trecuti de prima tinerete au plecat cu un gust amar de la targ. Doamna Cornelia isi cauta un loc de munca de cateva luni si spune ca este dispusa sa lucreze orice numai sa castige un ban. Asa ca si-a pus toate sperante in acest targ de joburi. Ca sa fie sigura ca CV-ul ei va fi remarcat, si-a facut unul care sa se incadreze in standarde si l-a lasat plina de incredere la cinci firme de la targ.

La cate oferte sunt aici speranta este ca sa ne gasim, sincer de vreo cinci luni de zile tot cautam prin ziare, dar degeaba. Sincer va spun ca si ca femeie de serviciu mi-am lasat CV-ul, asteptam. Pretentii la ora actual nu mai sunt”, recunoaste femeia.

Angajatorii sunt multumiti ca isi gasesc oameni si isi pot face o baza de date pentru selectiile viitoare. Cele mai multe oferte de angajare au fost pentru lucratori comerciali, agenti de asigurari si croitorese sau instalatori. Din cei aproape 1.000 de candidati care si-au depus CV-urile, peste 700 au fost selectati in vederea angajarii, asa ca in perioada urmatoarea vor participa la interviuri cu angajatorii.