Clasamentul celor mai bune joburi ale anului 2012, realizat de site-ul de recrutare american CareerCast.com, a luat in considerare cinci aspecte ale vietii profesionale: mediul de lucru, cerintele jobului, fisa postului, nivelul de stres si, nu in ultimul rand, nivelul salarial.

Desigur, pentru cineva care nu are job, orice loc de munca este bun, comenteaza cei de la CareerCast. Dar unele slujbe sunt mai bune decat altele, daca luam in considerare elementele de mai sus.

Sunt in totalitate de acord ca inginerii de software au cel mai bun job din lume. Imi place ceea ce fac si cunosc o multime de oameni cu aceeasi profesie care sunt pasionati de jobul lor”, spune Phil Danne, inginer sef la Livio radio din Michigan.

Urmatoarele joburi in top, dupa aceea de inginer de software, sunt statistician, manager de resurse umane, stomatolog si planificator financiar.

In clasamentul de anul acesta intra pentru prima data meserii ca planificator financiar sau terapeut ocupational, joburi relationate cu criza, care aduc venituri mari, implica niveluri reduse de stres si se desfasoara intr-un mediu de munca placut.

Cu o cerere in crestere pentru servicii computerizate, dar si pentru servicii medicale, majoritatea joburilor din topul celor mai bune profesii din 2012 sunt relationate cu matematica, stiinta si medicina.

Top 10 cele mai bune meserii din 2012:

1. Inginer de software
2. Statistician
3. Manager de resurse umane
4. Stomatolog
5. Planificator financiar
6. Medic
7. Terapeut ocupational
8. Advertiser online
9. Analist de sisteme
10. Matematician

Sursa CareerCast.com