In vederea atragerii persoanelor celor mai talentate sa lucreze in institutiile europene, Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) va accepta, pentru prima data, candidaturi si de la studentii in ultimul an al primului ciclu de studii universitare, permitand UE sa poata concura cu principalele structuri de recrutare din sectoarele public si privat.

O alta schimbare intervenita in procedura de selectie din acest an se refera la faptul ca o parte esentiala a procesului de evaluare va fi acum disponibila in toate cele 23 de limbi oficiale ale UE.

Aceasta schimbare este importanta in special pentru ca toate procedurile principale de selectie ale UE sunt deschise cetatenilor tuturor celor 27 de state membre.

Alta schimbare introdusa in 2011 este separarea candidaturilor depuse de tinerii absolventi de cele depuse de persoanele cu experienta profesionala, ceea ce va permite persoanelor care au cel putin sase ani de experienta in domeniu sa fie recrutate intr-un grad superior.

Ultima imbunatatire esentiala a constat in accelerarea ritmului si sporirea eficientei procesului de inscriere, ceea ce a permis derularea unor proceduri de selectie de mare anvergura in doar 10 luni, in loc de 2 ani potrivit sistemului anterior, iar procedurile de mai mica anvergura au fost reduse la 6 luni.

Candidatii interesati pot obtine mai multe informatii si se pot inscrie online pe pagina de internet http://www.eu-careers.eu/.

Perioada de inscriere se va incheia la data de 14 aprilie 2011, la orele 12.00 CET (ora Bruxelles‑ului).

Vezi AICI ce salariu poti sa castigi intr-o institutie europeana!