El a negat ca respectiva circulara ar fi fost emisa pentru ca ar fi constatat ca bugetarii nu respecta programul de lucru stabilit pentru intervalul 8.00-16.00.

"Pur si simplu am unificat programele de lucru in toate institutiile administratiei centrale. Asta este tot. Nu este absolut nicio alta problema. Cred, de fapt, ca intr-adevar ceea ce conteaza este ca timpul de lucru legal de la 8.00 la 16.00 sa fie folosit cat mai bine. Asta este totul", a spus Ungureanu.

Secretarul general al Guvernului, Dezsi Attila, a declarat ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut armonizarea programului de lucru al ministerelor, prefecturilor si institutiilor deconcentrate ale statului.

"Incepand de luni, programul tuturor autoritatilor publice centrale va fi intre orele 8.00-16.00, in conformitate cu solicitarea primului ministru. Decizia s-a luat pentru ca autoritatile centrale aveau programe diferite: unii incepeau la ora 9.00, unii la 8.30, altii la ora 8.00. Este o hotarare buna pentru ca programul trebuie sa fie unitar la nivelul autoritatilor centrale si la nivelul reprezentarii din teritoriu, la prefecturi", a declarat Dezsi.

El a afirmat ca din punctul de vedere al activitatii si al colaborarii intre institutii este esential ca fiecare minut sa fie bine gestionat.