"Incadrarea in acest plafon de 7,2% din PIB cu cheltuielile de personal inseamna ca, in 2012, Romania trebuie sa continue politica de a ocupa doar un singur post vacant din sapte, pentru a putea incepe, din 2012, recuperarea salariala si a ajunge, incetul cu incetul, la salariile de dinainte de taiere. Obiectivul nostru este ca, incepand cu ianuarie 2012, sa incepem sa recuperam ce mai este de recuperat din pierderile salariale din 2010, nu deodata, ci treptat", a spus Boc, citat de Mediafax.

El a atentionat ca recuperarea salariala este conditionata de limitarea angajarilor in sectorul public, inregistrarea unei cresteri economice de cel putin 3,5% anul viitor si incadrarea intr-un deficit bugetar de 3%.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate. Decizia a fost mentinuta atat in 2010, cat si in 2011.