Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a spus ca anul urmator va fi redus numarul de bugetari cu 100.000 de angajati. Spre exemplu, restructurarea la Ministerul Afacerilor Externe inseamna pentru anul urmator 2.077 de angajati, cu doar unul mai putin decat in 2011. 

Datele nu includ toti angajatii bugetari - adica si personalul sanitar, din educatie. Nici personalul din institutiile autofinantate si nici bugetarii din autoritatile publice locale.  In total, numarul de bugetari s-ar ridica la circa 1,2 milioane de persoane, dar nu exista nicaieri o statistica periodica a evolutiei acestui indicator la Ministerul Finantelor sau la Institutul de Statistica, ci este anuntat din cand in cand de presedinte sau premier. 

Nici bugetul nu-si asuma nicaieri un numar total de bugetari, ci doar posturile indicate din centralele ministerelor si agentii, adica cei 241.726. 

Cei mai "scumpi" angajati ai statului sunt cei din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din Ministerul Afacerilor Externe, cei de la Curtea de Conturi, dar si senatorii sau deputatii.  Statul va cheltui anul viitor in fiecare luna in medie 10.400 de lei pentru fiecare din cei 376 angajati ai Consiliului Superior al Magistraturii.

In cazul functionarilor din Ministerul Afacerilor Externe costurile lunare medii ale statului se vor cifra in 2012 la 10.000 de lei.In centralele ministerelor, in agentii si autoritati vor lucra anul urmator 241.726 de angajati, releva datele bugetului defalcate pe ministere publicate la sfarsitul saptamanii trecute, cu doar 805 angajati mai putin decat in 2011, adica o reducere infima, de 0,02%.

Mai multe informatii gasiti pe www. zf. ro