Borbely a spus ca UDMR solicita ca legea educatiei si legea salarizarii unice sa fie adoptate, la pachet, prin asumarea raspunderii Guvernului si eventual si legea pensiilor sa fie adoptata prin asumarea raspunderii, daca aceasta nu va trece de Curtea Constitutionala.

Borbely a spus ca, in ceea ce priveste suspiciunea de fraudare a votului la legea pensiilor, isi mentine opinia ca votul trebuia reluat, desi au mai existat astfel de suspiciuni si in legislaturile anterioare.

"Am scos stenogramele din 2006-2007, au fost cel putin trei cazuri la fel, cu suspiciune ca nu au fost destule voturi. A ramas asa, deci nu au mers mai departe colegii. Dar asta nu absolva, eu am spus foarte clar - daca exista o suspiciune la o lege asa de importanta, trebuia reluat votul", a aratat Borbely, citat de Mediafax.

CCR va da, saptamana viitoare, un verdict in ceea ce priveste legea pensiilor, dupa ce a amanat ieri luarea unei decizii.

Opozitia a atacat legea la CCR invocand vicii de procedura la vot, dar si incalcarea dreptului fundamental la proprietate, prin modificarea modului de calcul al punctului de pensie, care va duce la scaderea pensiilor.